OOK VOOR JOU IS ER EEN VIOOL OP MAAT

Als je vioolles gaat nemen wil je waarschijnlijk nog niet direct een dure viool aanschaffen. Het is dan goed om te weten dat je bij de Rijswijkse Viool Academie voor een schappelijk bedrag een goede studieviool (op maat!) kunt huren.
Het is ten zeerste af te raden om op eigen houtje zonder professioneel advies een viool op het internet te bestellen.

Vioolbouwers en strijkstokken makers hebben een jarenlange intensieve studie doorlopen om hun vak te leren en zich te bekwamen tot luthier vioolbouwer en/of stokken maker, en om instrumenten van waarde te kunnen onderhouden en eventueel herstellen.

Ook mijn vak als viooldocent neem ik serieus en ik werk enkel met materiaal die geschikt is om goed viool te kunnen leren spelen.

Voor beginners en kinderen in groei is het huren van viool, strijkstok en toebehoren zeer aan te raden.

Tijdens de proefles meet docente Ingeborg Cneut op wat de geschikte maat viool voor jou is. Ze zijn er gelukkig in verschillende maten! 

Als je dan besluit te beginnen met lessen kun je een prima viool met toebehoren huren voor een bedrag tussen 13,50 en 27,50 euro per maand. Het precieze tarief en de borgsom zijn afhankelijk van vioolmaat en de waarde van de betreffende viool met toebehoren.

De huurder is zelf verantwoordelijk om het gehuurde instrument te verzekeren bij een instrumenten verzekeraar.

Toebehoren zijn een strijkstok, en een degelijke beschermende vioolkoffer.

De schoudersteun en hars zijn niet inbegrepen bij de vioolhuur.

Deze kan je bij mij of via een webshop aanschaffen.

Neem voor meer informatie en de huurvoorwaarden contact op met Ingeborg Cneut. Stuur een mail naar: rijswijksevioolacademie@gmail.com

 

 

De violen en vioolkoffers worden voorafgaand op afspraak speelklaar gemaakt en hij of zij maakt bij ontvangst zelf foto's van de viool en toebehoren bij ontvangst.

De betaling van de eerste termijn en de afgesproken borg dient vooraf per overschrijving of per tikkie te geschieden.